Cauta

Fetita mea in varsta de 5 ani nu reuseste sa isi faca prieteni. Va rog, un sfat.

ada petrescu a intrebat pe 17.06.2015

De un an de zile suntem in Ggermania. De mai bine de jumatate de an merge la gradinita aici si cu toate astea nu are o prietena, nu reuseste sa se integreze in grupul de fete, nici cu baieti. Oare de ce? Fetele cu care interactioneaza o cam considera soldatelul lor, ea trebuie sa faca tot ce i se cere din partea lor. Am discutat cu ea pe aceasta tema de nenumarate ori. Ma afecteaza foarte tare sa o vad mai mereu singurica jucandu-se.

1 raspunsuri

Buna ziua!

Voi incepe cu cateva intrebari pentru a clarifica situatia: Gradinita este in limba germana? In familie ce limba se vorbeste?

Daca este gradinita in limba germana este clar ca ii este mai greu sa comunice cu ceilalti copii.

Ideal ar fi sa va apropiati si dumneavoastra de anumite familii si sa organizati iesiri impreuna pentru a cladi o relatie intre ea si ceilalti copii. Nu este nevoie sa se apropie din prima clipa dar, pe parcurs, cu siguranta vor gasi si puncte in comun. Incercati sa observati ce anume ii intereseaza pe copii pentru a reusi sa creati subiecte comune pe care le poate explora. Daca ii este greu sa vorbeasca in germana incercati sa o invatati expresiile de care observati ca are nevoie.

Incercati sa va ganditi cum ar fi daca v-ati muta in China si nu ati stii sa vorbiti chineza. Ar fi dificil si pentru dumneavoastra sa legati relatii cu ceilalti. Si cultura este alta si trebuie sa depaseasca multe bariere.

Mult succes!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/