Cauta

Fetita are 5 ani, bate din picioare si plange atunci cand vrea ceva

Ani a intrebat pe 17.03.2011

Fetita mea de 5 ani, bate tot timpul din picioare si plange foarte mult cand isi doreste ceva. Insista pana ce ii dau ce si doreste sau pana ii fac pe plac. Nu stiu ce sa ma mai fac cu ea. Ce ma sfatuiti sa fac?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 9 ani

Poate sa bata cat vrea din picioare. Orice doreste in limitele normalului, i-se da numai la cerere. Daca D-voastra ii faceti pe plac, in acest mod, va meritati rasplata pe care deja o aveti. Poate plange,la inceput, dar cu diplomatie si exemple de educatie va deveni intelegatoare. Plansul si trantitul pe jos nu dauneaza, deci nu-i dati importanta.

ilascu_gratiela
a raspuns acum 9 ani

Opozitia este specifica copilului intre 2 si 5 ani si fiecare o parcurge in felul sau. Acest comportament poate fi o forma de a protesta impotriva amestecului dvs prea rigid si pre des in viata ei sau o modalitate de a se cunoaste si afirma ca persoana. Deci nici permisivitate exagerata nici reprimare brutala, prea severa acesta ar fi sfatul meu. Cu alte cuvinte, blandete si fermitate. Daca va simtiti depasiti, un consult la medicul pedopsihiatru poate fi de folos.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările