Cauta

Exudat faringian.

ioana a intrebat pe 26.08.2014

Imi cer scuze, ca iar va deranjez pe acelasi subiect, cum spuneam baietel 3 ani dupa o baie in piscina s-a plans ca ia intrat apa in nas, la 2 zile a facut febra, se auzeau mucozitati mai ales cand dormea, dar nasul nu a curs, tuse seaca, vorbea pe nas.

I-am dat doar Ibalgin si aerosoli, febra nu a mai facut, dar cand m-am uitat in gat avea ceva alb pe amigdale med.de familie spunand ca nu este o infectie, ci o ciuperca, ne-a dat glicerina cu nistatina si tantum verde spray.

Am terminat glicerina si in gat tot alb era atunci ne-a trimis sa facem exudat care a iesit bun.

Exudatul l am facut la 2 zile dupa ce am terminat cu tantum si glicerina si ma gandesc sa nu cumva sa fi influentat rezultatul pentru ca si acum mai este alb pe amigdale nu mai tuseste, nu se mai aud mucozitati, si a revenit vocea, dar mai este putin alb pe amigdalite.

Nu stiu ce sa fac sa i repet exudatul sa nu l mai repet si sa mergem la orl?

Credeti ca trebuia sa treaca mai multe zile de la terminarea tratamentului cu glicerina si tantum ca sa ii fac exudatul? Va multumesc mult!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Am inteles perfect atat evolutia, acestui depozit amigdalian, cat si parerea medicului si rezultatele analizelor.

Inteleg si grija dvs, pentru persitenta reziduala a acelui depozit albicios de pe amigdale.

Dpa cum v-am explicat si anterior, medicul trebuie sa continue tratamentul pentru acea ciuperca (depozit albicios) pana la disparitia completa.

Daca ar fi ceva purulent, copilul trebui sa aiba febra si dureri la deglutitie - inghitirea alimentelor.

De asemenea, daca ar fi o infectie, frotiul din secretia de pe criptele amigdaliene nu ar fi normala, ci ar arata prezenta anumitor microbi.

Un nou frotiu faringian ar avea rost numai daca apar alte simptome sau la finele tratamentului anti micotic, daca medicul considera necesar.

Exista situatii cand ocazional, la nivelul criptelor ( santurilor) de pe am amigdale sa fie si resturi de cazeina din laptele sau derivatele lui consumate, sau chiar secretii albicioase nepatologice.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/