Cauta

Este recomandata salina artificiala pentru rinofaringita acuta (o are de 5 luni). Fetita are 6 ani si jumatate.

bungetea gabriela a intrebat pe 10.05.2014

Rinofaringita acuta o face din ianuarie si o are si in prezent din cauza careia a facut si 2 otite seroare, una luna trecuta tratata cu Agumentin si aerosoli si spray nazal, iar cea din prezent tratata cu Klacid si picaturi nazale si antialergice din ianuarie si pana in prezent, dar tot nu scapam de rinofaringita acuta. Ni s-a spus ca din cauza asta face otite seroase si tuseste expectorant.

2 raspunsuri

Medic specialist ORL Adina Zamfir
a raspuns acum 6 ani

O rinofaringita acuta inseamna ca are debutul de cel mult de cateva zile. In momentul in care boala evolueaza 5 luni se transforma intr-un caz cronic.

Parerea mea este sa fie consultata de un medic specialist ORL sa identifice motivul pentru care rinofaringita s-a cronicizat si treneaza de luni (de exemplu, poate fi vorba de o infectie cronica la nivelul faringelui sau de o boala de reflux gastroesofagian).

Este foarte important sa descoperim cauza bolii pentru a administra un tratament corect. Salina artificiala in acest caz nu are influenta semnificativa.

bungeta gabriela
a raspuns acum 6 ani

Medicul orl a spus ca are rinofaringita acuta din ianuarie si pana in prezent dansa ne-a tratat, dar recidiveaza de aceea m-am gandit ca poate o ajuta salina artificiala.

Am mai fost si la pneumologie si a facut teste alergologice si de astm si i-au iesit bine. Multumesc frumos pentru raspuns.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/