Cauta

Este bine sa ii fac aerosoli copilului?

Bianca_G a intrebat pe 03.10.2017

Copilul meu in varsta de 4 ani are noaptea o tuse seaca foarte urata si nasul infundat. Respira greu, cred ca nu s-a vindecat in urma unei racelii de acum2 saptamani. Medicul nu mi-a dat medicamente, ci mi-a recomandat eventual sa ii dau un sirop de tuse. Am cerut tratament cu aerosoli si nu mi-a recomandat, zicand ca este indicat doar in cazuri grave de bronsita. Sa mai merg la un control sa mai cer o alta parere? Are deseori probleme cu gatul - amigdalele mari si rosii si nas infundat.

Multumesc!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 2 ani

Copilului ar trebui sa-i faca un examen medical de control si un medic ORL-ist, caci infectiile de cai aeriene superioare de obicei sunt trenante si cuprinderea amigdalelor este frecventa. Aerosolii nu se recomanda decat la bronsitele trenante sau astmatiforme!
Sanatate!

Ioana93
a raspuns acum 2 ani

As zice sa mai consultati un medic in legatura cu amigdalele, daca are des probleme, amigdalele pot fi indepartate chirurgical. Tusea seaca poate dura mult uneori, incercati picaturi de Bromhexin sau sirop din plante Prospan, pentru nas infundat, luati Wick Vaporub de la farmacie. Sanatate micutului!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/