Cauta

E buna mutarea la alta gradinita?

LUIZA a intrebat pe 01.01.2014

Am inceput cu o gradinita particulara, dar dupa 1 an si jumatate mi-am dat seama ca copilul nu reuseste sa se acomodeze si refuza sa participle la activitati, desi e un copil foarte destept. In ultimul timp mi-am dat seama ca s-a inchis si mai mult in ea si ii este greu sa socializeze si cu alti copii in afara de trei prieteni din grupa ei. La ultima serbare nu a vrut sa participle deloc, iar doamna nici nu ia acordat atentie si nici nu a incercat sa o implice in serbare pur si simplu a lasat-o balta. Vreau sa schimb gradinita in speranta ca va socializa si nu se va mai inhiba, dar imi este teama sa nu se inchida si mai mult in ea. Nu stiu daca toata vina e a gradinitei pentru ca ea nu vrea sa comunice nici cu personae straine in schimb este foarte deschisa cu noi. Tot timpul cand este pusa sa spuna ceva ia pozitia copilului rusinos si nu vrea sa spuna. Nu stiu ce decizie sa iau daca e buna mutarea la alta gradinita.

1 raspunsuri

Psiholog.Otilia.Stan
a raspuns acum 6 ani

Inainte de a lua decizia de a schimba gradinita, cred ca ar trebui sa investigati mai in detaliu ce anume se petrece la gradinita, ce o determina pe ea sa vorbeasca doar cu cei trei colegi de grupa, cum se simte ea la gradinita, daca i-ar placea mai mult un alt loc, cu alti copii.

Este foarte important ce anume o determina sa aiba acest comportament, in caz contrar s-ar putea sa intampinati aceleasi reactii si la o alta gradinita.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/