Cauta

Dureri in partea stanga a abdomenului la copilul de 6 ani

Ana-Maria a intrebat pe 07.04.2017

Buna ziua! Copilul meu de 6 ani prezinta dureri in partea stanga a abdomenului, jos de tot, in stanga. Ce poate fi?

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Multe organe vitale sunt localizate in abdomen. Orice suferinta a oricarui organ poate genera un disconfort sau un sindrom dureros abdominal, la orice varsta (chiar si la copii). Durerea abdominala poate fi localizata in zona corespunzatoare a organului respectiv, sau poate fi difuza ori iradianta (in anumite cazuri), acuta, intermitenta sau cronica (de durata). Din acest motiv ar fi necesar un examen medical.

Totusi, daca durerea este moderata, iar cel mic simte mai degraba un disconfort in partea stanga a abdomenului, cauzele ar putea fi:

- o stare de constipatie, ce poate determina o durere la nivelului intestinului gros si aceasta se poate reglementa printr-un regim alimentar corect, din care nu lipsesc cerealele si fructele: pere, prune;

- o alta parazitoza intestinala, care se poate diagnostica prin examenul materiilor fecale la un laborator. In urma rezultatului, cel mic va trebui sa urmeze un tratament in functie de parazitul depistat);

- se recomanda si un examen de urina pentru a se elimina o eventuala infectie urinara! Daca analizele sunt negative, iar durerea persista, se poate face, la indicatia medicului de familie, o eventual ecografie abdominala.

Puteti reveni cu rezultatele sau cu observatii in plus! Sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/