Cauta

De ce copilul meu vomita un lichid galben?

Mariana a intrebat pe 17.12.2013

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Problema principala nu este culoarea continutului varsat, ci motivul pe care-l determina sa verse?

Varsatura este o reactie de aparare a organismului fata de o agresiune asupra lui.

Varsatura poate contine sucul gastric amestecat cu alimentele ingerate, avand culoarea alimentelor sau a laptelui - branzit si albicios, dar si un lichid galben - secretie biliara, mai ales cand se repeta.

As fi avut nevoie sa stiu ce varsta are bebele si daca varsatura de la nastere si daca este imediat dupa ce a supt.

In asemenea situatie, bebele, imediat dupa ce a terminat de supt, trebuie tinut in pozitie verticala pana se aude un fel de ragaiala - eliminare a aerului inghitit odata cu laptele.

Aerul inghitit odata cu suptul ajunge in stomac, iar acesta cand se umple cu lapte il impinge in sus si-l elimina sub forma de varsatura. Dar odata cu acest aer varsatura contine si aliment si chiar secretie biliara uneori, care da culoarea galbue a continutului

Discutati si cu medicul de familie, care cunoaste atat copilul inca de la nastere, cat si cum s-a instalat si cand, varsatura.

Daca acest copil (cum il denumiti dvs), daca este mai mare, varsatura poate avea drept cauza o greseala in alimentatie, o indigestie - fara sa mai iau in calcul si alte multiple cauze. Orice informatie in plus ne ajuta la stabilirea unui diagnostic, pentru a va da si alte explicatii care sa va fie utile.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/