Cauta

Daca, mergem la medic sa ii scot amigdalele fetitei mele de 4 ani, o sa raceasca mai rar? Ce parere aveti? Sa facem aceasta operatie sau nu?

veronica a intrebat pe 17.07.2013

Daca, mergem la medic sa ii scot amigdalele fetitei mele de 4 ani, o sa raceasca mai rar? Ce parere aveti? Sa facem aceasta operatie sau nu?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Este posibil, deoarece amigdalele joaca rol de bariera impotriva afectiunilor de cai aeriene superioare, amigdalectomia, de obicei, nu se practica sub varsta de 7 ani, decat daca pacientul prezinta unul din urmatoarele simptome constatate de catre medicul de familie, amigdalita purulenta repetata, hipoacuzie, ASLO si VSH cu valori crescute.

Mai discutati si cu medicul de familie aceasta problema, inainte de luati aceasta hotarare.

lucia andreea
a raspuns acum 7 ani

Acest sfat l-am primit si eu draga, ca ar trebui sa il operez pe baiatul meu de 6 ani, dar nu am fost de acord si am consultat mai multi medici orl si m-am informat. Intradevar e necesara operatia de amigdale in momentul in care copilul face mai mult de sase amigdalite infectioase intr -un an, cele virale nu se iau in calcul, asa ca am decis sa nu il operez de amigdale si i-am dat multe tratamente la sfatul pediatrului pentru intarirea imunitatii. Copilul poate raci des daca are vegetatii nazale care il impiedica sa respire normal. La al meu asta s-a descoperit in cele din urma, racea des transpira foarte mult. Unii medici iau pus diagnosticul de astm, dar fiind sceptica in privinta diagnosticului am consultat mai multi, pana la urma l-am operat de vegetatii nazale si am scapat de racitul des. Sanatate.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/