Cauta

Cum trebuie sa discut cu copilul meu si cum as putea sa ii explic ca el nu va putea fi niciodata fata, pentru ca asa ne-a lasat Dumnezeu?

Greu Cristina Mihaela a intrebat pe 09.09.2016

Am un baietel de 5 anisori, care isi doreste sa fie fata. Ii plac papusile, se imbraca cu maiouri lungi, din prosoape isi face rochii, din tricou isi face par, imi foloseste esarfele sa isi puna batic si sa isi faca codite, e atras de oja, rujuri.

La inceput am ras, ne-am amuzat, apoi am reactionat urat, chiar violent uneori fiindca m-am speriat grav si eu si sotul meu.

Am crezut ca daca va intra la gradinita va uita, va intelege. Cu cat ne opuneam mai tare cu atat facea pe ascuns.

Cand se plictiseste incepe sa se joace de-a printesele. Cand e afara cu copiii incearca sa ii convinga si pe restul copiilor sa se joace dea mama si tata, iar el este mamica.

Acum am incercat sa fiu mai calma cu el sa nu mai fiu dura si rea, pentru ca a inceput sa minta in legatura cu sentimentele lui si dorintelele lui din cauza ca ii este frica de mine.

Nu imi place unde s-a ajuns. Va rog sa ma ajutati sa revin pe calea cea buna. Cred ca o influenta asupra lui a avut-o si faptul ca tatal lui a foat mai mult plecat in strainatate si in casa sta numai cu femei. Imi este frica sa nu il dezorientez si mai tare pe copil.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Daca toate incercarile dvs nu au dat rezultate, iar el are acelasi comportament atat in familie cat si in ocaziile de socializare cu copii, nu trebuie sa-l mai apostrofati, ci sa-l pregatiti si chiar sa-i obtineti consimtamantul de a merge impreuna cu el la o convorbire pe aceste teme cu o doamna psiholog, singura in masura sa-l consilieze.

Va rog sa reveniti cu noi date, eventual si cu parerea specialistului!

Pana atunci cautati sa aiba prieteni de joaca mai mult baieti, iar cadourile - jucariile, sa fie numai pe profil masculin.
Sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/