Cauta

Cum sa o fac pe fetita mea de 3 ani si jumatate sa accepte programul de culcare?

Ileana a intrebat pe 09.03.2011

Cum sa o fac pe fetita mea de 3 ani si jumatate sa accepte programul de culcare? Pana acum ceva timp dormea la ora 14 de pranz si seara la ora 22, dar acum refuza sa mai doarma. Ce tactica sa adopt pentru a o determina sa doarma?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 9 ani

Buna ziua, cu scuzele de rigoare va intreb: cum de o educatoare poate determina o grupa intreaga de N copii de 3-4 ani sa doarma dupa masa de pranz, iar noi 2 parinti nu suntem in stare sa culcam propriul nostru copil. Programul copilului trebuie respectat cu strictete (la aceleasi ore) timp de veghe, timp de joaca, timp de somn, pentru a-i creea reflexe si obisnuinta. Dupa masa de pranz si cina si toaleta copilul, cu vorba buna si povesti-exemlificari etc. este ajutat la imbracare pentru culcare: este asezat in patut, se trag rulourile sau perdeaua,se saruta, se spune somn usor si se paraseste incaperea. Alta metoda nu este. Trebuie putina diplomatie, ca sa invingem ambitia copilului. Succes!

Ileana
a raspuns acum 9 ani

Da, stiu aveti dreptate. Eu stau acasa cu fetita, nu am dus-o inca la gradi. Cand o pun in pat, incepe sa imi ceara apa, sa imi spuna ca vrea la baie si asa ma pacaleste si nu mai doarme. O sa incerc sa ma impun si sper ca voi rezolva aceasta problema. Multumesc pentru sfaturi.

Vezi intrebari din: