Cauta

Cum sa-mi coving copilul de 4 ani sa manance?

PETROVAN a intrebat pe 29.01.2010

Copilul are 4 ani si este foarte incapatanat, nu vrea sa manance mancare gatita. Cand simte miros de mancare gatita vomita sau cand ii duc lingura la gura .Sunt disperata nu mai stiu ce sa fac. Medicii tot ii dau vitamine pentru pofta de mancare si el tot nu vrea sa manance. Ce imi recomandati?

6 raspunsuri

Andreea Zdrobis
a raspuns acum 10 ani

Parerea mea este sa te duci cu copilul la un specialist sau un psiholog. Esti sigura ca problemele pe care le aveti nu sunt de natura medicala? Multa bafta!

mmaaddii
a raspuns acum 10 ani

Nu a mancat niciodata mancare gatita sau doar acum? L-ai fortat vreodata?

carleta
a raspuns acum 10 ani

Vitaminele nu sunt o iesire din problema, din contra, incearca sa ii dai fructe si legume mai multe, cat despre pofta de mancare sfatul meu este sa faci mancarea impreuna cu el, sa te ajute; stand langa tine si laudandu-l frecvent ce bine se descurca si ce buna o sa iasa mancarea "facuta" de el, ai sa vezi ca incet, incet va incepe sa manance si cand ii pui in farfurie mancarea, incearca sa ii dai un aspect "jucaus", sa fie "ornata" atractiv. Multa bafta!

kovacs delia
a raspuns acum 10 ani

Daca problema nu e medicala si e doar incapatanat, ia lasa-l tu nemancat sa vezi cum isi ia el singur.

kovacs delia
a raspuns acum 10 ani

Mai poti incerca sa-l duci la altii sa manance, mancarea din vecini e tot timpul mai buna (la mama, neamuri, nu chiar la oricine). Eu am dus mancare facuta de mine la sora mea si acolo stii ce buna a fost?!

andreea
a raspuns acum 9 ani

Pentru pofta de mancare sunt bomboane cu vitamina c, iar pt mofturi: joacate cu el sau oferai o recompensa dupa ce a terminat tot din farfurie, este o metoda care capteaza interesul fiecarui micut! te asigur!

Vezi intrebari din:
Modifică Setările