Cauta

Cum sa il conving sa nu se mai uite atat de mult la televizor?

Mihaela a intrebat pe 25.02.2015

Buna ziua,

Am un baiaet de 4 ani care e cam dependent de televizor.
Ce sa fac sa il determin sa nu se mai uite la tv?

Mihaela

2 raspunsuri

Buna ziua,

Avand in vedere ca sunt inconjurati de tehnologie inca de la varste foarte mici cpiiilor li se pare foarte normal si comod sa se uite foarte mult timp la televizor/telefon/tableta.

Din pacate acesta pot avea efecte negative destul de importante asa ca este necesar ca perioadele sa fie limitate.

Schimbarea va necesita multa rabdare si atentie din partea dumneavoastra precum si indepartarea "ispitei". Incercati sa tineti televizorul inchis si sa limitati timpul petrecut in camera in care este acesta. Inevitabil isi va aminti si atunci va fi mai greu sa il opriti.

Stabiliti cand se poate uita astfel incat dupa aceea sa urmeze o activitate placuta pentru a face tranzitia fara evenimente placute evitand sa ii arageti atentia asupra limitarii. Ideea principala este sa aiba timpul ocupat. Incercati sa ii cumparati jucarii si jocuri noi si sa va jucati mpreuna, implicati-l in activitatile caznice, petreceti cat mai mult timp in aer liber etc.

Succes!

Dorina Diaconu
a raspuns acum 4 ani

Si eu am un baietel de 3 ani si 6 luni si si el se uita cam mult la televizor, dar recent am descoperit ca daca programez televizorul sa se inchida singur in momentul in care se termina desenul pe care vrea sa il urmareasca nu mai face nicio pretentie (dupa multe capricii).
Dorina

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/