Cauta

Cum potolesc un copil nervos? Care este cea mai buna solutie de a linisti copilul care este nervos si isteric?

Amelia a intrebat pe 18.07.2013

Cum potolesc un copil nervos? Care este cea mai buna solutie de a linisti copilul care este nervos si isteric? Are 3 ani si jumatate si este baietel. Nu tip la el, nu l-am batut niciodata, toata lumea se poarta frumos cu el. La noi in familie nu exista certuri, batai si alte probleme de comportament. Va multumesc

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

In primul rand, copilul trebuie inteles si cu calm sa- explicam: bun, bun, bun, sa ne linistim si hai sa vedem, ce te doare, ce te supara, cum sa rezolvam, ce sa -ti dau. Sau Hai sa numaram 1, 2, 3, 4 si sa vedem ce va spune sau ce va face, pisica, fratele, sora, bunica. Dupa care urmeaza o povestioara, o jucarie, un obiect sau lucru dorit de copil. Sau aplaudam, sa-l laudam pentru ca ne-am inteles, ce vom face, vom merge la plimbare, la joaca etc, atunci cand este inistit, cand mama termina ce are de facut. El trebuie sa treaca peste momentul de teama ca nu va fi inteles, sau ca nu va obtine ce doreste.
Totul trebuie facut cu calm si cu rabdare, nu cu observatie sau cu strigate, sau cu negatie ( nu e voie, nu se poate), dar nici cu rasfat sau promisiuni ne onorate.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/