Cauta

Cum pot sa-l conving pe baietelul meu sa invete? Va implini patru ani. De exemplu: Sa invete literele, sa le scrie?

raluca a intrebat pe 07.02.2012

L-am certat mai demult sa invete sa numere si nu mai vrea. Cantecele le invata si poeziile doar pe cele care-i plac, nu-l pot convinge sa invete literele, sa faca exercitiu de scriere ii place sa faca pe profu, spune imediat ca stie.

3 raspunsuri

psi_ramonapopa
a raspuns acum 8 ani

Observ ca pentru dumneavoastra este foarte important ca baietelul sa invete alfabetul si sa scrie. El nu este inca intr-un sistem de invatamant, locul unde de obicei se invata acest lucru, si totusi va doriti ca el la 4 ani sa invete deja aceste lucruri chiar daca pare ca el nu doreste. Modalitatea prin care copiii invata lucruri noi este in primul rand jocul. Va puteti folosi de joc pentru a-i transmite anumite informatii. Inteleg, de asemenea ca nu este suficient ca invata doar poeziile care ii plac si va doriti sa le invete pe toate pe care i le spuneti. Este bine ca ati observat ca daca il certati sau fortati el se va opune si mai mult si sunt convinsa ca veti gasi modalitati creative, placute pentru copil ca sa il invatati lucruri noi.

elapaula
a raspuns acum 8 ani

Este cam devreme sa il fortati sa invete literele, lasati-l saA aiba copilarie, va avea timp sa invete toata viata, mai ales ca legea educatiei actuala a infiintat clasa 0 unde va invata. Daca il invatati de acum obligat nu ii va placea scoala sau se va plictisi la scoala. Va spun din experienta, am un baiat de 17 ani.

LIUDA
a raspuns acum 8 ani

Nu fortati micutul, lasati-l sa invete acum doar ce vrea si incercati si prin jocuri chiar si atunci cand mergeti pe drum, ii puneti intrebari diferite - sa numere casele sau copacii masinile orice si asa rand pe rand el o sa invete. Tot asa procedez cu fetita mea de 5 ani si merge. Incercati. Sa stiti ca metode sunt multe.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările