Cauta

Cum pot sa aflu de ce fetita mea de 4 ani are zile cand la gradinita face totul pe dos fata de ceilalti copii? Are un caracter foarte puternic.

Novac a intrebat pe 14.03.2013

Intr-adevar, fetita mea este foarte activ, este in continua miscare, nu sta o secunda si are raspunsuri la orice. Are o memorie fantastica, receptioneaza toate informatiile chiar daca lasa impresia ca se joaca si nu e atenta. Mai avem mici conflicte si acasa, dar la gradinita e jale, face doar ce vrea ea si cand vrea ea. Am pedepsit-o cu jucariile, cu desenele animate . dar degeaba. Imi puteti da un sfat, cum sa mai procedez, sa-mi spuneti unde gresesc?

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Ceea ce Dvs. descrieti poate fi datorat pe de o parte personalitatii ei, educatiei, modului in care a fost obisnuita acasa. Pedeapsa nu este singurul mod de a corecta greselile unui copil, cu atat mai mult cand are deja 4 ani si ii puteti explica o serie de aspecte pe care le poate intelege.

Este posibil ca ea sa fi fost obisnuita sa primeasca orice de fiecare data cand doreste, iar asta sa duca la aceasta lipsa de obedienta si dorinta de a face altfel decat i se spune.

Cu toate ca poate deja incercati sa ii explicati multe aspecte va fi un drum lung pana va intelege, dat fiind faptul ca asa a fost obisnuita pana in prezent. Important este sa existe consecventa si comunicare intre parinti.

Insa, pe de alta parte, va recomand si un consult atat psihologic cat si psihiatric, putandu-se lua in calcul si alte tulburari de comportament (ex. ADHD).

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/