Cauta

Copilul traieste doar cu carne si iaurt.

madalina a intrebat pe 13.08.2014

Dle doctor, am o problema cu copilul. Are 4 ani si nu vrea sa manance altceva decat carne si ciorba strecurata. Nu vrea sa manance nici fructe nici legume, nu mananca absolut nimic. Traieste doar cu carne. Nu stiu ce sa ai mai fac.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Fara suparare, indraznesc sa constat ca fiul dvs, in varsta de 4 ani a reusit sa-si impuna dorintele lui ( si sa nu asculte sfaturile propriei mamici ) .

Nu as vrea sa-mi luati in nume de rau daca as spune ca si dvs ati contribuit la aceasta
"autorasfatare" a lui, iar acum asistati la aceasta situatie.

In general, copilul este obisnuit inca din perioada de bebe cum si ce sa manance, orarul meselor, orarul perioadei de veghe si somn etc.

Deci, trebuie sa trecem peste tot ce s-a intamplat si cu diplomatie, si explicatii – exemplificari, povestiri, asezarea la masa comuna cu ceilalti membri ai familiei asociat cu prepararea meniurilor din diverse, multe ingrediente inclusiv derivatele laptelui etc.

Supele strecurate pot trece la supe-crema, fructele pot fi inlocuite cu sucul acestora preparat in casa, chiar impreuna cu el pentru ca participarea lui il va determina sa accepte si ceea ce a preparat el.

Nu trebuie fortat, ci convins. Incercati si perioade sa-i asezati mancarea langa el si nu-i dati altceva, va flamanzi si v-a solicita singur.

Vitaminelele primeste din sucul natural pe care-l consuma. Adaugati, chiar cu ajutorul lui, unele condimente pentru a fi mai apetisante.

Medicul de familie trebuie sa-i explice importanta unei alimentatii armonioase cu exemple si-l va asculta, iar la consultatiile de control urmatoare sa-l intrebe ce a mai mancat si cat a crescut.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/