Cauta

Copilul meu nu se joaca singur, e pasiv si trist daca nu ii acordam atentie. Ce se intampla cu el?

Veronica a intrebat pe 26.02.2014

Am un baietel de 4 ani care are un caracter si o stare care ma pune foarte rau la incercare. De cand s-a nascut a fost un bebelus foarte posesiv, dorea mereu sa ma joc cu el, sa-i atrag atentia, sa-l tin in brate, nu statea nicio clipa singur.

Daca totusi il lasam un pic singur, incepea sa plinga si plangea ore in sir, mai degraba urla decat plingea.

Chiar si luat in brate se linistea in decurs de 1-2 ore. Cand a trecut de 1 an jumate aceste urlete s-au transformat in scincete. Ore in sir putea sa faca mmmmmmmmmmmm, scincid langa mine daca nu ii dadeam atentie, daca nu ma jucam cu el.

La varsta de 2 ani jumate ne-am mutat cu familia in alta tara straina. Si aici s-a inceput si mai rau, cu copiii nu se juca fiindca nu stia limba, din cauza asta ieseam in parc si stateam amandoi pe scaun scincind cu capul in poala mea.

Acum la 4 ani nu pot sa ii acord lui permanent atentie pentru ca mai am un bebelus, si daca ma ocup de bebe, el sta pasiv, fara sa se joace, intins pe pat si scincind (daca nu ii fac observatie ca nu trebuie sa scinceasca; fiindca pentru ca intelege deja la aceasta virsta, ii interzic citeodata sa scinceasca asa).

Merge la gradinita, cunoaste limba tarii in care ne gasim acum, dar in parc nu se joaca aproape niciodata cu copiii si daca se joaca cu unii, ii imiteaza intocmai.

Uneori mai vin copii de aceiasi varsta sau de 5-6 ani la noi, si daca ei incep joaca cu el, el intervine si ii pare foarte bine, dupa ce pleaca copilul dat, mereu ma intreaba cind o sa mai vina. Singur nu prea vrea sa se joace, se joaca energic numai daca ne implicam si noi, eu si sotul.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Copiii sunt in general foarte atasati de mama, mai ales, apoi de alti membri ai familiei, respectiv cu cei din jur care se ocupa de el.

Orice schimbare de persoane, de prieteni, schimbare de domiciliu, mai ales de tara, ca si plecarea la colectivitate sunt tot atatea cauze, care schimba atitudinea copiilor.

Trebuie sa aveti multa rabdare si perseverenta, sa-i acordati atat dvs cat si colectivitatea, anturajul, atentie si sa-l antrenati la activitati si jocuri pentru socializare, caci chiar dvs remarcati ca el reactioneaza pozitiv la orice atentie cand nu se simte marginalizat.

Puteti discuta si cu un psiholog.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/