Cauta

Comportamentul lui Alexandru poate fi influentat si de o lipsa de Omega 3?

andreea_28 a intrebat pe 11.10.2013

Multumesc pentru raspuns, mi-ati spus ca, conteaza varsta de sarcina la care s-a nascut Alexandru. S-a nascut la 34 de saptamani cu 1800 gr si scor apgar 9. I-am facut si analize de sange si nu este anemic are o lipsa usoara de fier si ii dau feroglobin, iar doctorul mi-a recomandat o cura de 2-3 luni cu omega 3. A spus ca acest comportament poate fi determinat si de o lipsa de omega 3 din organism. Va multumesc.

2 raspunsuri

Psiholog.Otilia.Stan
a raspuns acum 6 ani

Un supliment pe cale orala de Omega 3 nu are de ce sa ii dauneze. La recomandarea medicului urmati acest tratament.

Personal, consider ca in situatia de fata, comportamentul lui Alexandru nu este alimentat de un deficit biologic (lipsa de Omega 3), ci de evenimentele din viata lui.

Andreea, exista o etapa in dezvoltarea copiilor in care arunca pe jos tot ceea ce le cade in mana (in jurul varstei de 2 ani si jumatate). Pentru unii aceasta etapa dureaza mai mult timp, pentru altii mai putin.

In cadrul unei evaluari developmentale, se iau in considerare mai multi indicatori, printre care si varsta cronologica a copilului. In cazul copiilor prematuri trebuie sa ne raportam insa si la "varsta corectata". Alexandru fiind nascut la 34 de saptamani, nu va avea o dezvoltare diferita fata de un copil nascut la termen.

Iti inteleg nelinistea, oboseala si efortul depus zi de zi cu cei doi copii. Tocmai de aceea iti propun un exercitiu simplu si eficient, pentru momentele in care simti ca ramai fara resurse: proiecteaza-te pentru cateva minute intr-un "observator". Daca ai avea posibilitatea sa privesti o alta femeie in acelasi cadru, ce sfaturi i-ai da? Vei vedea ca iti vor veni in minte noi solutii - principalul ajutor: detasarea.

Daca vrei sa ii schimbi comportamentul lui Alexandru trebuie sa incepi prin a-ti modifica tu unele comportamente fata de el. Incearca sa il implici in cat mai multe din activitatile tale (inclusiv in ceea ce il priveste pe bebe), sa ii vorbesti mult, sa faceti concursuri (cine strange primul jucariile din camera de exemplu). Important este sa il tii ocupat cat mai mult timp si sa il incurajezi atunci cand realizeaza o sarcina.

Iti doresc multa rabdare si intelepciunea de a te bucura si de a aprecia aceasta perioada frumoasa a vietii tale.


Cu drag,
Otilia

andreea_28
a raspuns acum 6 ani

Multumesc frumos.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/