Cauta

Ce sa ii fac sa nu isi mai roada unghiile?

daniela a intrebat pe 16.12.2013

Va rog mult sa ma ajutati, fetita noastra in varsta de 4 ani isi roade unghiile ingroziitor. Nu stiu ce i sa mai zic cu ce sa ii mai dau s-o dezvat de acest obicei periculos. I-am dat si cu acel lac amar, insa s-a obisnuit cu gustul si nu a avut rezultat, i-am dat si cu ardei iute, i-am explicat ca e urat, i-am dat cu oja, i-am lipit floricele pe unghii sa i arat ca asa e frumos, insa, niciun rezultat.

A inceput in primul an de gradi, cand ea nu doarmea si isi rodea unghiile, se potolise o perioada si iar a inceput. Am intrebat-o despre gradi, insa nu am gasit niciun motiv sa faca acest lucru.

Acum doarme la gradi, si am observat ca nu isi da seama cand isi roade unghiile. Ea este putin mai timida si nu prea se joaca si isi roade unghiile. Va rog sa ma ajutati sa o scap de acest obicei periculos. Multumesc!

1 raspunsuri

Psiholog.Otilia.Stan
a raspuns acum 6 ani

Din ceea ce ati descris in randurile de mai sus, rosul unghiilor reprezinta un comportament compensator.

In primul rand trebuie investigat care sunt situatiile in care apare acest comportament. Ce evita sa faca prin acest comportament (exemplu oferit de dvs: atunci cand ar fi trebuit sa doarma, ea isi rodea unghiile).

Va renunta la acest comportament doar atunci cand va simti un nivel de confort suficient de mare si totodata isi va canaliza energia si atentia spre alte activitati.

Ajutorul unui specialist va poate fi de real folos in aceasta situatie. Va sfatuiesc sa nu ezitati sa il cereti.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/