Cauta

Buna ziua. Fetita a facut scaun cu mucus si sange.

mircea a intrebat pe 18.10.2016

Are 4 ani si 3 luni, 17,5kg si 1m si 7 cm. A facut 2 scaune cu sange si mucus ambele in cantitate redusa, fara diaree, doar gaze, vanturi. Sangele era viu, rosu si la suprafata scaunului sau in mucus. Am facut COPROCITOGRAMA cu rezultatul, cel epiteliale, hematii si leucocite ABSENTE. Daca era sange in scaun de ce sunt hematii absente??? Totul este in regula. II dam fetei EUBIOTIC, SMECTA SI ZINKIT la recomandrea medicului. Va multumim mult dle dr si va rugam sa ne raspundeti ce sa mai facem.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Copilul este bine dezvoltat (inaltime si greutate corespunzatoare grupei de varsta).

Absenta elementelor sangvine (hematii si leucocite) in materiile fecale examinate la laborator dintr-un scaun ulterior, denota ca petele sanghinolente din scaunul initial au fost fie dintr-o mica iritatie sau mica rana a mucoasei rectale (adesea la copii cu constipatie), fie de la un posibil vas hemoroidal sau polip rectal care a sangerat in timpul efortului la defecatie.

Nu trebuie sa va alarmati, il urmariti si daca se mai repeta, trebuie ca medicul de familie sau pediatru sa faca un examen rectoscopic si-mi trimiteti rezultatul!

Sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/