Cauta

Buna ziua. Am un baietel de 3 ani si 4 luni si de aproximativ un an refuza lenjeria intima sau orice fel de haina pe sub pantaloni. Ce e de facut?

raluca a intrebat pe 28.12.2012

Dupa scutec a luat chilotei, dar de aproximativ un an nu mai vrea sa ia niciun fel de lenjerie intima sau orice altceva pe sub pantalonasi. Ii plac anumite haine si doar pe acelea vrea sa le poarte, bineinteles doar haine subtiri, foarte greu am reusit sa il conving sa ia gecuta de iarna. Nu stiu ce sa mai fac. Refuza sa mergem la plimbare de teama sa nu il imbrac, am incercat sa ii ascund jucariile preferate sau sa nu il mai las la anumite activitati, dar nu cedeaza deloc.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Stimata "Mamica Raluca", problema pe care o expuneti referitoare la relatiile dintre d-vs si fiul de numai 3 ani, care inca de la varsta de 2 ani nu va mai asculta, ba mai mult, ma pune in mare dificultate, deoarece, nu pare o problema medicala ci mai de graba o problema de educatie, sa nu zic "rasfat" in care sub privirile familiei se complace.
Parerea mea este ca numai dvs prin dragalelenia cu care-l inconjurati, prin exemplu personal si al celorlalti membri ai familiei si chiar semeni de ai lui, se imbraca (pentru a arata frumos, pentru a se proteja de frig, de aerul rece sau prea cald) si cu perseverenta putei sa-l determinati sa va asculte. Nu aveti nevoie de interventii din afara familiei. Invatati-l sa se imbrace singur.

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

PS. Invatati-l sa se imbrace singur, caci in curand va merge la gradinita si apoi la scoala.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/