Cauta

Bubite pe maini.

adrycon a intrebat pe 31.10.2013

Baietelului meu (3 ani si 5 luni) i-au aparut niste bubite pe manuta dreapta acum o luna. Se scarpina foarte tare in special noaptea. Am fost la medicul de familie si la dermatolog si ambii mi-au recomandat fugidin h. Nu a avut niciun efect, iar de o saptamana sunt si mai multe si au aparut si pe manuta stanga. Sunt mici si multe, mai adunate la incheietura si pe degetul mare. Arata ca niste negi mititei. Nu a mai avut niciodata asa ceva, nici alergii de vreun fel. Ce parere aveti, ce ar trebui sa fac in continuare, pentru ca mi s-a spus ca si cremele cu cortizon nu pot fi administrate mai mult de 2 saptamani. Va multumsc!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Aspectul pe care-l prezentati si istoricul evolutiei, ca si rezistenta la tratamentul aplicat pledeaza pentru o dermatita ( fie alergica, fie parazitara ).

Daca este pruriginoasa (prezenta mancarimii) , daca localizarea este cu predilectie la incheieturi, eventual si pe abdomen si pe fese, iar mancarimea este mai accentuata noaptea si la caldura, trebuie sa luati in considerare si posibilitatea unei "cuperoze parazitare.

Un medic dermatolog sau medicul de familie cunosc si aceasta problema.

Niciun examnen pentru viermi intestinali si giardia nu trebuie neglijat.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/