Cauta

Baiatul meu de 4 ani este foarte neascultator la gradinita

OLGA a intrebat pe 11.09.2015

Baiatul meu de 4 ani este foarte neascultator la gradinita. Locuim in Franta, acasa vorbim limba romana la gradinita copilul vorbeste franceza.

Nu stiu cum se comporta in interiorul gradinitei, din motiv ca nu se permite la parinti numai decat la ore fixe, dar din spusele educatoare copilul meu este foarte neascultator, raspunde urat, nu asculta activitatea, alerga si face nazbitii cand ceilalti stau cuminti pe scaunele.

Acasa cam tot este la fel, insa eu ii mai dau la fese. Nu stiu cum sa procedez, dati-mi va rog un sfat. Se dezvolta normal, mananca si doarme bine.

1 raspunsuri

Buna ziua!

Din pacate, situatia prezenta de dumneavoastra pare destul de dificila pentru copil. Este evident ca pentru el este o provocare sa se descurce intr-un mediu in care comunicarea ii este aproape imposibila.

In cazul in care exista posibilitatea de a-l inscrie intr-o gradinita cu predare in romana sau in care sa fie mai multi romani va recomand sa schimbati clasa.

Incercati sa ii vorbiti in franceza si acasa pentru a-i usura procesul de a lega relatii cu ceilalti copii. Va puteti imagina ca ii este greu sa isi faca prieteni sau sa iasa in evidenta la gradinita.

Singura posibilitate de a obtine atentia colegilor este sa faca diverse alte lucruri cu care iese in evidenta. Cautati o metoda prin care sa va apropiati de celelalte familii. Sa iesiti la plimbari, in parc sau sa faceti diverse activitati impreuna. Astfel copilul va avea posibilitatea de a lega relatii care sa ii usureze situatia de la gradinita.

Ii puteti spune ca il intelegeti si credeti ca ii este greu la gradinita, sa il invatati ce sa zica in situatii extreme (cand cineva il supara, ii ia o jucarie etc).

Chiar si in situatiile in care nu respecta ceea ce i se spune incerati sa vedeti exact care e problema. In cazul in care copilul este lovit atunci cand cineva se supara pe el este posibil sa inteleaga ca acesta este sigurul mod de a se impune.

Evitati sa il etichetati spunand ca este ”rau”, ”prost” sau in orice alt fel. Va ajunge sa creada ca doar asa se poate comporta si nici nu mai incearca sa se poarte potrivit.

Tot ce se intampla este ca intr-un anumit moment alege sa reactioneza diferit si poate ajunge sa fie si mai suparat.

Succes!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/