Cauta

Am un baietel de 4 ani si 11 luni care tot plange ca il doare fruntea.

crina a intrebat pe 12.07.2014

Am un baietel de 4 ani si 11 luni care tot plange ca il doare fruntea.

In luna martie a acestui an, copilul a facut o pneumonie foarte urata si am fost internati.

Mi-a zis dr., ca daca il mai tineam mult putea sa moara ca apa ajungea la inima avea apa la plamani.

Dupa doua zile in spital mi-a zis ca il doare fruntea. I-am zis la dr. si zicea ca din cauza tusei il doare. De atunci, el a ramas cu dureri de frunte, dar nu dese, rar.

Daca timpul e urat il doare fruntea, dar nu rau si nu toata ziua sau cand e racit imi zice, mami ma doare fruntea.

I-am zis si medicului de familie, ca tot zice ca il doare fruntea, dr. zice ca nu poate sa fie sinuzita ca sinusurile copiilor sunt prea mici nu poate sa aiba asa ceva.

Ma gandeam sa nu aiba sinuzita. El tot racea foarte des si din cauza polipilor, si anul trecut l-am operat de polipi. Cum a intrat in colectivitate anul trecut racea la 2 saptamani.

Ce poate sa fie? De la ce sunt durerile?

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Pentru a va mai linisti, in aceasta situatie, va precizez ca aceasta senzatie dureroasa localizata la frunte, ocazional si intermitent, la copilul dvs poate aparea, fie din cauza unor factori favorizanti, cum ar fi: raceala, curentii de aer, vizionarea fara control a programelor TV, nerespectarea programului de odihna - somn, insolatie, precum si din cauza unei stari de anemie sau paraziti intestinali, daca sfera ORL, medicii au exclus-o.

Deci, ar fi indicat un examen coproparazitologic si o Hemoleucograma.

La aceasta varsta copiii mai au si obiceiul de a motiva ( sau explica ) orice nemultumire, sau cand nu obtin ce doresc sa spuna: ma doare burta sau ma doare capul.

Creierul nu este in zona fruntii, ci in partea postero-superioara a craniului, deci nu este motiv de ingrijorare.

Daca impreuna cu medicii care au examinat copilul, eliminati toate aceste situatii si analizele sunt negative, ar mai ramane o electro-encefalografie.

Incercati sa nu-l mai intrebati, te mai doare capul, caci daca el asa s-a obiisnuit poate raspunde pozitiv si iarasi nu puteti trage o concluzie.

Dar, cu diplomatie trebuie sa-l observati pentru a depista la timp orice situatie,
intr-adevar, patologica.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/