Cauta

Am si eu o problema cu baietelul meu in varsta de 5 ani. De cand a intrat la gradinita tot face bronsita, de doua ori pe luna, se tot repeta.

Elena a intrebat pe 06.02.2013

Am fost la medic la Budimex si i s-a recomandat aerosol, antibiotic si tratament pentru imunitate. Problema este ca el tot face aceasta bronsita. Ce pot face mai departe sa il ajut sa scape de aceasta boala? Va rog mult sa ma ajutati.Va multumesc.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Poate este vorba de o bronsita spastica - astmatiforma, daca tot se repeta cu toate ca ati apelat si la stimulente pentru cresterea imunitatii si la tratamentul episoadelor acute. Discutati cu medicul aceasta problema. Tratamentul se completeaza inclusiv cu aerosoli si cure intr-o salina - Slanic Moldova, Praid, sau Govora, daca sunteti in tara.

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

La copii "racelile" sunt destul de frecvente (ajungand si la un epidos / luna) mai ales cand intra in colectivitate si difera de la un copil la altul in functie de particularitatile ficaruia. Referitor la cazul Dvs. daca episoadele sunt intr-atat de frecvente incat sa afecteze semnificativ activitatea copilului si mersul la gradinita ar trebui sa aveti un medic de familie sau pediatru care sa-l urmareasca in eventualitatea efectuarii unor investigatii suplimentare legate de imunitate (imunograma, complement) sau diverse teste pentru a exclude afectiuni ca astmul bronsic, fibroza chistica, TBC, bronsiectazii, etc.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/