Cauta

Am o fetita de 4 ani si jumatate si are scaune cu sange si dureri mari si in timpul scaunului si dupa. Ce sa fac? Ajutati-ma.

Ochianu Roxana a intrebat pe 16.10.2014

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Ce inseamna varsta de 4 si jumatate (luni sau ani ???). Daca are varsta unui bebe si daca scaunul este de consistenta ferma nu este emis zilnic sau la 2 zile si este eliminat numai cu efort avand si striuri sau pete de sange, pare sa fie o constipatie, iar dvs trebuie sa-i administrati in afara alimentatiei obisnuite, suc de mere, pere, prune, la inceput cu lingurita ( inainte de supt ).

Este necesar si un examen medical al medicului de familie. Pana atunci puteti folosi termometru, daca iin ziua precedenta nu a avut scaun spontan.

Daca fetita are varsta de 4 ani si jumatate, modificati alimentatia in sensul ca folositi mai multe fructe, legume si cereale, precum si faina de orez.

De asemenea, evitati orezul, branza de vaci, bananele, afinele,gutuile. Medicul de familie trebuie sa vada daca este vorba de o eventuala hemoragie prin fisura anala determinata de o constipatie.

Ochianu Roxana
a raspuns acum 5 ani

Fetita are 4 ani si jumatate. Sangele provine de la fisurile anale (are 2 fisuri, le-am vazut cand o spalam) si acum 2 ani a fost diagnosticata cu constipatie cronica (are scaun o data la 4-5 zile).

Acum caut un medic sa ma ajute cu un tratament bun si un regim alimentar. Va rog indrumati-ma spre un medic specialist. Va multumesc anticipat.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/