Cauta

Alergie de la antibiotic CEFORT dupa 9 zile? Sau de la Tantum verde spray?

Simona367 a intrebat pe 03.01.2015

Am o fetita de 5 ani, a urmat recent un tratament cu Cefort intravenos 7 zile, de 2 ori pe zi la 12 ore.

Problema a aparut la 48 de ore de la incetarea administrarii cefortului si 12 ore a spray-ului Tantum: i-au aparut pete rosii mari peste tot pe corp.

La inceput la toate incheieturile apoi s-au extins rapid in cateva minute pe tot corpul, Seara la ora 18.

Am fugit cu ea la Pediatrie si ne-au internat pana a doua zi la pranz ca sa faca intravenos hemisuccinat, astfel: seara, noaptea, dimineata, la pranz si noi acasa seara 50ml. De 5 ori. Si Aerius, cam mult pentru 5 ani, 4ml seara.

S-au retras petele de la primul hemisuccinat.
Dar SURPRIZA! Dupa 48 de ore de la prima aparitie, seara la ora 18 iar au aparut petele, i-am facut repede hemisuccinat, dar nu a mai avut acelasi efect, petele au aparut si disparut si iar aparut altundeva pe corp timp de vreo 4 ore tot asa, ingrozitor cum apareau si "se topeau", lunguiete, rosii, unele parca erau zgarieturi, pe fata, altele papule pe tot corpul.

Acum doarme si pe fata si maini nu apare nimic, se pare ca s-a linistit dar suntem disperati ca nu stim ce are: ALERGIE sau probleme cu ficatul sau pancreasul? Si noi ii tot facem hemisuccinat.

La inceputul tratam cu Ceffort a iesit ASLO negativ. Niciodata nu a facut alergie pana la 5 ani. Dar are 4 bronsite si o pneumonie in ultimul an toate facute strict cand a fost la gradinita. Tinuta acasa si 3 luni nu a facut nici macar o banala raceala.

Va rugam frumos sa ne indrumati pentru ca suntem disperati, petele astea sunt ingrozitoare, parca au prins viata, culmea ca pe fata nu lasa urme, dar pe corp raman urmele papulelor!

Si nici cu cantitatea de O2 nu sta grozav, pulsoximetru indica tot 94% dupa tratamentul cu cefort 7 zile.

Va multumim din suflet si asteptam cu nerabdare raspunsul d-voastra (0745669303).

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Spitalul sau Sectia de Pediatrie trebuia sa solicite examinarea fetitei si de catre un medic alergolog.

Din succintul istoric pe care-l relatati, fetita pare sa aiba un teren alergic si o bronsita astmatiforma ( astm bronsic ) si necesita teste alergologice si tratament in consecinta daca va fi cazul.

Siropul Tantum verde, nu pare sa fie cauza, insa antibioticul administrat - trebuia testat anterior, poate determina asemenea alergii.

Tratamentul cu Hemisuccinat de hidrocortizon a fost corect.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/