Cauta

Un copil de doi ani si jumatate simte lipsa tatalui?

ionut a intrebat pe 10.03.2017

Buna ziua!

Am un baietel de 2 ani jumate pe care il ador. El este in Brazilia, unde sunt si eu momentan. Sunt despartit de mama lui si nu pot sa il vad decat 3-4 zile pe saptamana, cateva ore, lucru ce ma doare tare.

Sunt aici pentru a fi aproape de el, dar sunt 8 luni fara loc de munca si ar trebui sa ma intorc in Europa. El cum va suferi si asimila departarea? Eu deja sufar doar gandindu-ma ca voi fi un timp departe de el. Ar trebui sa vin in tara sa definitivez divortul.

Timpul scurt care il petrecem suntem foarte atasati unul de altul.

Multumesc!

1 raspunsuri

psihoterapeut Simona Jeles
a raspuns acum 3 ani

Buna ziua,

Pana de curand cercetatorii au studiat relatia copilului cu mama sa. S-a constatat insa necesitatea cercetarii relatiei de atasament intre copil si tata. Tatal este pentru copilul mic ca o a doua mama, mai putin prezenta dar cu siguranta copilul se asteapta la aceleasi manifestari de tandrete si afeciune. Daca in prima perioada de viata (0-2ani) copilul este mult mai atasat de mama, dupa varsta de 2 ani copilul isi doreste ca ambii parinti sa-i fie in preajma.

Cercetatorii au constatat ca taticii care sunt prezenti mai mult timp in cadrul famiiei, au copii cu un grad de dezvoltare mult mai ridicat, sunt mult mai responsabili si mai abili verbal.

Da, cu siguranta un copil de 2 ani si jumatate simte lipsa tatalui.

Ganduri bune!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/