Cauta

Semne de autism?

Dana a intrebat pe 03.02.2016

Buna ziua,

Baietelul meu are 2 ani si 7 luni.

Primele cuvinte le-a zis la 6 luni, iar de atunci vocabularul i s-a imbunatatit foarte repede.

In prezent stie poezii, cantecele, numara pana la 10 in romana si in engleza.

Acum vorbeste foarte mult, doar ca atunci cand il intreb de ex: "mananci?", el raspunde tot "mananci". Dupa ce ii atrag atentia se corecteaza.

De multe ori se intampla ca atunci cand il strig sa nu imi raspunda, cand ii spun ca anumite lucruri nu sunt bine sa le faca, parca nici nu ma aude si cu cat insist mai mult cu atat se incapataneaza mai rau si face ce nu trebuie (de ex. deschide frigiderul, se urca pe masa, da cu manutele in televizor etc.)
De foarte micut i-a placut sa invarta rotile masinutelor si sa deschida/inchida usi.

Oriunde vede o usa deschisa fuge si o inchide.
El este foarte vesel, jucaus si energic, dar din simptomele autismului le regasesc in comportamentul lui, gen cea cu rotile, faptul ca uneori nu imi raspunde.

Credeti ca, nici nu imi vine sa scriu asta, ar trebui sa ma ingrijorez? Sa merg cu el la un specialist?

Multumesc anticipat!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Descrierea privind cresterea si evolutia dezvoltarii fizice si neuropsihice a copilului dvs, acum in varsta de 2 ani si 7 luni nu pledeaza cu nimic pentru "suspiciunea de autism".

Multi copii au si perioade de incapatanare, auto-rasfatare, sau pur si simplu, neascultare.

Pentru linistea dvs stati de vorba si cu medicul de familie si la nevoie cu un neuropsihiatru, dar repet nu mi se pare nimic anormal. Va trebuie rabdare si mult tact in colaborarea cu el, mai ales cand il vedeti prea concentrat asupra unor preocupari sau activitati.

Sanatate.

Dana
a raspuns acum 4 ani

Am si am omis faptul ca este foarte fricos. Se sperie de zgomote precum uscatorul de par, masina de tuns, anumite reclame, nu vrea sa urce in lift, zice ca ii este frica.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/