Cauta

Polipi la copii mici.

andadeea a intrebat pe 07.09.2013

Buna ziua. Baietelul meu are polipi, ce sa fac in cazul acesta? Este operatia o solutie sau nu? Este adevarat ca datorita polipilor, creierul nu se oxigeneaza suficient? Pot aparea probleme, in urma operatiei? Multumesc frumos.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Fara a comenta informatiile pe care le aveti, va pot spune ca asa zisi "polipi" nu sunt altceva decat un tesut de forma spongioasa inapoia foselor nazale, ca o bariera, care au rol de aparare in caz de infectii ale cailor aeriene superioare ca si amigdalele localizate lateral.

In lupta cu infectiile se pot inflama, se pot mari in volum prin secretiile acumulate si pot produce Rinoree (scurgeri nazale) si chiar febra.

Diagnosticul il poate stabili si medicul de familie, dar operatia ( care este un chiuretaj al acestui tesut inflamat ) trebuie stabilita numai de catre cpecialistul ORL atunci cand obstructia respiratorie este severa, persistenta sau repetata, cand se insoteste de hipoacuzie, sau de alte complicatii, deci medicul de familie sa va trimita si la un medic specialist ORL.

andadeea
a raspuns acum 7 ani

Va multumesc.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/