Cauta

Nu reusesc sa il determin sa faca la olita. Ce modalitate trebuie sa adopt?

monica a intrebat pe 28.11.2011

Baiatul are 2 ani si 3 luni, nu vrea sa faca la olita, sta pe ea, dar nu face nimic, si o ora sta si nimic. Stau langa el, ma fac, ca fac si eu, se screme, dar nimic. Am facut orice metoda si nimic, l-am pus pe wc, mai rau, ca se sperie, plange, nu vrea. Cand a avut un an si ceva timp de o luna a facut scaun si pisu, dupa acea iar nu a vrut. De atunci nu face. In fiecare luna il puneam, dar nimic, in vara, mai era un pic din vara, o saptamana l-am lasat fara pampers, a facut pe jos, il certam, ca nu este voie, nimic, nu ma asculta. Cateodata tinea si 3 ore sa nu faca pisu de frica. Pana intr-o zi, la sfarsit de saptamana, s-a trezit dupa somnul de dupa amiaza, si i-am dat jos pampersul, a inceput sa se agite, din cauza ca era certat, ca nu e voie. I-am dat sa pape si mai agitat era, s-a ridicat in picioare si sa speriat de mine cand a facut cativa stropi de pisu, numai un pic a facut de frica, l-am stresat o saptamana saracu ca nu mai stia cum sa faca, l-am lasat in pace pentru ca nici nu vroia sa mai manance, din cauza ca ii ziceam ca nu este voie sa faca pe jos. Avea 2 ani si o luna. Credeti-ma ca nu mai stiu ce metoda sa aplic, bea apa foarte multa si il pun pe olita nimic nu face, vad ca azi dimineata pampersul era plin si nu era placut pentru el, nu ii placea se tot fastacea, dar nu face la olita. Ce sa fac? Este foarte incapatanat. Ajutati-ma cu un raspuns. Si tati mergea la toaleta ii arata cum se face pisu, el zicea si el, pisu dar nimic, olita e pusa in camera sa o vada, si-o pune in cap, mai zice pisu, pisu,dar nu vrea. L-am pus sa faca atunci cand zicea, dar nu, nu vrea. Vad ca intelege, dar nu zice, mama pisu, mama caca, asa zice cuvinte. Le si leaga cate trei cuvinte, dar nu merge nicicum, dupa ce ii pun pampersul face. Ce sa mai fac?

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 8 ani

Va inteleg situatia si va recomand sa dati dovada de rabdare si mult calm. Orice insistenta si orice observatie pe care i-le veti face sunt si vor fi tot atatea motive de refuz din partea copilului. Daca pana acum nu ati gasit posibilitatea de a-l determina sa faca la olita, nu-l certati, faceti o pauza si cautati pe google, scriind urmatoarea intrebare
"7 zile invatatul bebelui pe olita" si veti gasi material explicativ si multe exemple despre acest subiect. Acolo sunt descrise experientele cu alti bebelusi precum si tehnici si recomandari ample, ceea ce nu se poate realiza pe aceasta cale, printr-un simplu raspuns. Mult succes.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările