Cauta

Nu pot sa-l dezlipesc de mine!

alysy a intrebat pe 11.07.2011

Este foarte atasat de mine, ziua mai sta fara mine, dar noapte sub nicio forma. Cand il duc la culcare in camera imi zice sa stau si eu langa el, dar culcata, si nu vrea sa plec. Ii zic ca dupa ce adoarme eu plec; zis si facut. Apoi pe la 12 il pun sa faca pis, peste vreo ora se trezeste si incepe sa planga ca vrea la mami si plande pana ma duc la el apoi adoarme si dupa o secunda incepe iar. Pana nu vine la noi in pat nu se opreste. Cum ar trebui sa procedez?

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 9 ani

Acum platiti faptul ca ati gresit de la inceput cand trebuia sa-l obisnuiti cu patutul lui, in camera sau coltisorul lui. Lasati usa intredeschisa si comunicati cu el in soapta pana adoarme. Adusul in patul d-voastra va prelungi obiceiul. Mai si plange, nu-i nimic se ventileaza plamanii.

mamiMatei
a raspuns acum 9 ani

Grea intrebare! Ce varsta are pustiul'? "La carte" zice sa te duci sa-l linistesti, dupa care sa pleci..sa faci chestia asta de cate ori e nevoie ca pana la urma va intelege. Eu totusi, cred ca as incerca sa dorm in camera lui cateva zile, poate 1-2 sapt. As pune si o veioza in camera (cu o lunima cat mai slaba., dar totusi sa nu fie bezna). In tot acest timp i-as explica ca "x" baietel (baietelul colegei spre exemplu) doarme singurel si mai e si fetita nu stiu cui care deasemenea, doarme singurica ca el e baietel mare si ar trebui sa faca la fel. Apoi, dupa ce l-am tocanit bine la cap cu exemple (dupa cateva zile).as incerca sa plec din camera. Bineinteles i-as zice: "din seara asta suntem si noi baietel mare? facem nani singurel?" Daca nu-s o problema banii, as cumpara chiar si un interfon de camera (cu camera video) pe care i l-as arata si i-as explica ca eu vad din camera cand el are nevoie de mine si "mami vine imediat!". In niciun caz, nu l-as mai lua in camera noastra. Succes!

alysy
a raspuns acum 9 ani

Multumesc mamei matei. Cel mic are 3 ani si jumate are veioza in camera si doarme impreuna cu cel mare care este in varsta de 7 ani. Asta ma cam da peste cap ca nu este singur cand doarme. Dupa-amiaza doarme singur dar cand este vb de seara ma ingrozesc.ptr ca il mai trezesc si la 4 dim sa-l pun la oala ca inca nu vrea sa se trezeasca singur sa faca pis: alta problema.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările