Cauta

Iritatie la gurita.

ioana a intrebat pe 12.03.2014

Am un baietel de 2 ani si jumatate si de ceva timp ia aparut o iritatie sub buza inferioara (ca o spuzeala, cativa cosuleti mici), inainte sa iasa sugea degetul mare.

M-am gandit ca este de la balute l-am facut de nu mai suge degetul, dar tot ii iese, am zis ca o fi de la pasta de dinti care contine flour.

Am renuntat si la asta, acum ma gandesc sa fie de la caldura (au fost cateva seri in care am avut temperatura mare in camera)

Medicul de familie ne-a dat Elocom dupa 4 zile au disparut, dar la o saptamana au reaparut,
iam dat din nou, au trecut si acum iar au aparut si nu mai vreau sa i dau cu Elocom caci are cortizon. Cu ce ma sfatuiti sa ii dau si de la ce ar putea iesi? Precizez ca nu il ustura si nici nu il mananca. Va multumesc.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Salivatia abundenta - spontana sau provocata, chiar si de eruptia dentara, poate fi cauza principala a acestor modificari periorale.

Trebuie intretinuta igiena locala riguroasa , spalare zonei dupa oricare mancare si tamponarea umiditatii tegumentelor regiunii, eventual aplicare de strat subtire de crema pentru bebe.

Elocom-ul este foarte bun - cortizonul este in cantitati reduse fara niciun pericol.

Mai ales ca a avut deja rezultate. Fluocinolon "N" care contine si o cantitate mica de antibiotic, are rezultate asemanatoare.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/