Cauta

In cat timp dispare durerea la un dinte de lapte spart?

Anghel Simona a intrebat pe 30.06.2015

Buna dimineata, am si eu o problema cu baietelul meu de 2 ani si 8 luni. In urma unei cazaturi i s a spart un dinte din fata pe inaltimea lui, a sangerat atunci pe moment si parea sa fie doar crapat, dar de a doua zi a inceput sa se distanteze si se vede gingia intre cele doua bucati de dinte.

Am fost cu el la stomatolog si mi a zis ca e de parere sa il lasam asa ca sa nu il traumatizam cu interventii ca este prea mic si ca in timp va disparea durerea.

Intrebarea mea este cam in cat timp ar tb sa dispara durerea pentru ca au trecut 3 saptamani de atunci si eu tot evita sa muste din mancare cu acel dintisor si nici nu ma lasa sa il spal ca lumea acolo, incepe sa planga si se fereste. Va multumesc.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Durerea este data nu de dintele spart, ci de gingia care esre iritata de oricare miscare a dintelui spart ( colturile fragmentelor lui ).

Medicul stomatolog are dreptate, eliminarea fragmentelor dentare prin incizie chirurgicala nu este indicata, caci ar putea dauna mugurelui dintelui permanent de sub cel de lapte si spart spart.

Aplicati pe gingie "Gel" care diminuiaza sensibilitatea - durerea si faceti pauza pentru perierea dintilor in acea parte.

Cu timpul gingia de va vindeca iar fragmentele dintelui se vor elimina.

Pe masura ce rana se vindeca durerea dispare ( durata nu se poate preciza ).

Trebuie rabdare!

anghel simona
a raspuns acum 5 ani

Dintele lui este acum practic impartit in 2 bucati, urmeaza sa ii cada cand se va vindeca gingia? Sau ii cade cand vine vremea sa schimbe dintele? Nu sunt sanse sa i se fixeze asa in ambele parti si sa ramana acolo pana se schimba normal?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/