Cauta

Fetita mea de 2 ani si jumatate se imbolnaveste de fiecare data cand o duc in colectivitate

Ioana93 a intrebat pe 06.12.2017

Buna ziua! Fetita mea are 2 ani si jumatate, iar din septembrie am dus-o la gradinita si de atunci numai vizite la urgente am avut. A facut prima data crup, apoi otita medie dar la o singura ureche, apoi amigdalita. Acum s-a trezit iarasi plangand, o doare urechea, dar cealalta la care n-a avut infectia. Este posibil ca imunitatea ei sa fie atat de afectata de ia mereu cate un virus cand o readuc in colectivitate? Este in regula sa mearga la gradinita de la varsta asta? E prea mica? Nu are sistemul imunitar suficient dezvoltat? Am mare nevoie de un sfat, nu mai stiu cum sa procedez.

Stiu ca trebuie sa se imbolnaveasca de multe ori pana sa si intareasca imunitatea, dar din septembrie incoace, a luat deja 2 cure de antibiotic cate 7 zile. Este normal asa?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 12 luni

In principiu varsta cronologica nu corespunde intotdeauna cu aspectul de dezvoltare si de imunitate al copiilor mici. Acesta ar fi motivul pentru care la crese merg copiii cu varste sub 3 ani, iar la gradinite dupa varsta de 3 ani.

Daca fetita dvs. cu varsta de 2 ani si jumatate are asemenea probleme ar fi un motiv plauzibil pentru amanarea cu 1/2 an frecventarea gradinitei. Conditiile din familie si chiar cele din unitatile particulare, asigura conditii mai bune pentru aceste varste!

Pe perioada cat este in familie folositi programele de alimentatie echilibrata si fructe pentru vitamine, plimbari in aer liber pentru cresterea imunitatii! Sanatate!

Ioana93
a raspuns acum 12 luni

Si eu m-am gandit sa aman si asta voi face. Am fost la medic de dimineata, are infectie la ambele urechi, a 2 saptamani de la amigdalita, si o luna si ceva de la prima otita. Ia antibiotic 5 zile, are si febra deci ii dau si ibuprofen.
Multumesc foarte mult pentru raspuns! O zi placuta!

Vezi intrebari din:

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul