Cauta

Fetita mea de 2 ani si 5 luni nu vrea sa manance decat supa la blender si fructe, iaurt, lapte.

maria a intrebat pe 08.12.2012

Fetita mea de 2 ani si 5 luni nu vrea sa manance decat supa la blender si fructe, iaurt, lapte. Daca ii dau ceva papa sa mestece, tine in gura si scuipa. E vorba despre fetita mea de 2 ani jumate pe care nu am reusit si nu reusesc sa o fac sa inteleaga ca trebuie sa pape aproape tot ce mancam si noi (parintii). E doar supa de legume cu carnita sau foarte putin peste pasata. Cand e peste zic foarte putin pentru ca daca simte alt gust fata de cel de legume e jale, nu mananca deloc. Zilnic, supa, iaurt, lapte si fructe pasate. Am incercat sa nu mai pasasez dar nu rezolv decat un lucru, sa ramana flamanda. Mai mananca ciorba, dar ce e este in ciorba mai putin ii place doar zeama. Nu stiu cum sa mai fac. Am incercat sa o las ore flamanda, degeaba, nu mananca decat supa sau ciorbita de cartofii, doar zeama. De multe ori cand nu era atenta ii bagam in gura legume si carnita foarte putin doar doar reusesc ceva si nimic se scuipa si acum nu vrea nici sa guste. E o fire foarte incapatanata, daca ea zice nu e nu, pot sa o bat, sa o cert. Nu rezolv nimic ramane ca ea. Ce sa fac? Nici ou nu papa nici branza, nimic din care ea sa mestece nu vrea. In schimb, pufuletii ii mananca. Va rog sa imi spuneti o metoda prin care sa rezolv aceasta situatie.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Metoda este perseverarea si alimente cat mai variate si diferentiate, inclusiv gustul. Incercati, cu acordul medicului ei, de 2 ori pe zi cate 8 picaturi de Naposin pentru stimularea apetitului.

maria
a raspuns acum 7 ani

Va multumesc pentru raspuns. Doar ca ea a luat si vitamine(sirop)pentru deschiderea apetitului si da i era foame, dar nu manca altceva decat supita de legume pasata fructe si iaurt si lapte. Deci nici cu vitamine nu a data rezultate ceeace eu mi-as dori e ca ea sa manance sau sa guste macar din tot sau aproape tot ce mancam si noi. Adica sa ii pui si ei putin asa mai zdrobit apropiat de intreg pentru ca ea sa manance normal ca un copil de varsta ei, ea nu mesteca nimic intreg. Si nici metoda de a face un aspect nou farfuriei cu decoruri si tot felul de chestii care sai atraga atentia. Ce sa mai fac? Cum?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/