Cauta

Este bine cat mananca sau ce mananca?

dana a intrebat pe 25.10.2010

As vrea sa stiu daca mananca suficient baiatul meu de 1 an si 11 luni. La 7 bea 180 lapte, la 10: un ou omleta sau 1 iaurt sau jumatate de felie de paine cu gem sau cu branza sau cereale cu lapte si 50 maxim 80 suc natural diversificat zilnic. La 13: ciorba cu legume multe si carnita diversificata. La 4 sau 5: felul 2, tocana sau peste /orez/paste/ficatel/ piure/pizza. La 7: biscuiti sau cereale cu lapte/iaurt. la 22:300 lapte. Mentionez ca toate le mananca foarte greu si numai in fata desenelor. Altfel nu ar bea decat lapte (milupa folosim). Am incercat sa nu-i mai dau papa la desene, dar fara nici un rezultat. 5 zile a stat nemancat, doar lapte a baut maxim 480 ml, asa ca am revenit la desene. Multumesc.

5 raspunsuri

Tamara
a raspuns acum 10 ani

Meniul este mai mult decat sufiecient, dar nu e bine in fata desenelor. Sta nemancat daca nu mananca in fata desenelor? Nu primeste nimic, nici lapte. Cand i se va face foame, va manca. Asa am patit cu baiatul meu, avea aceeasi problema. El imi cerea lapte, dar i-am spus ca laptele il primeste dupa ce mananca mancare. Si de foame a mancat. Noi ii educam pe ei, nu ei pe noi. Succes.

DANA
a raspuns acum 9 ani

Multumesc Tamara pt. raspuns. L-am lasat pe baiat fara desene 5 zile si a stat nemancat. I-am dat doar laptele si altceva nici ca a cerut. Mai avem o problema: inca foloseste pampersul. Cum scapam de el, deoarece refuza olita sau colacul pt. wc? Multumesc mult. Numai bine.

alina
a raspuns acum 9 ani

Baietelului meu ii place mult sa faca la cadita de dus, nu face numai acolo, foloseste si olita si ar face si la wc doar ca e mic. Nici el la inceput nu vroia sa faca la olita, imi cerea sa-i pun pampers. Eu il lasam fara si ii spuneam, ai grija sa nu faci pipi pe tine ca nu ai pamp si il urmaream ca daca ii venea sa faca pipi statea cu manuta la putz, mai scapat si pe langa, ii puneam pampers doar la culcare, uneori cand ieseam, incet, incet a inceput sa fie el cel care cu pamp pe el vroia sa faca pipi la baie, asa ca multi pamp iam pus si dat jos fara sa ii folosesc. Am inceput actiunea "sa scapam de pamp" cam cand a implinit 2 ani, a mai udat si prin casa si a mai facut si pe el pe afara, dar acum se tine pana ajungem unde poate face la olita. Acum doar noaptea ii pun si scapam noi si de ei. Si el mananca destul de greu uneori, dar incerc sa fiu calma si el vrea la tv la deni, dar eu il atrag la bucat, ca el la deni incepe sa ma intrebe de personaje si mai mult vb decat mananca. Oricum si la bucatarie are cate ceva de facut, probabil au energie si trebuie s-o consume, cand va manca singur poate nu va mai avea nevoie de jucarii sau desene.

alina
a raspuns acum 9 ani

Eu zic sa faci pauza mai mare intre mese. Eu asa am facut si a mancat mult mai bine. Observ ca ii dai cam la 3 ore, incearca la 3.30 - 4.

DANA
a raspuns acum 9 ani

Alina, multumesc pentru sfaturi. Inca nu am scapat de desene la masa, dar le-am mai rarit. Am observat, asa cum zici si tu, ca daca il las mai mult timp nemancat, e mai ok cu masa. Problema ramane tot pampersul. Poate scapam si de el. Are deja 2 ani si 1 luna. De vorbit, mai greu. Suntem in China acum si sper ca de aceea vb mai greu: auzind 3 limbi este mai dificil. Voi vedea acasa cum va fi. Multumesc mult!

Vezi intrebari din: