Cauta

Dezvoltare generala copil mic.

alynutza79 a intrebat pe 30.08.2013

Buna ziua. Am o fetita de 2 ani si 7 luni, fara probleme de sanatate (2-3 raceli usoare si o data diaree, in toata aceasta perioada). Are 98 de cm si 15.500 kg. Urmeaza sa o dau la gradinita si as vrea sa-mi spuneti daca pe langa analizele obligatorii ar trebui sa-i fac si niste analize generale din sange. Dezvoltarea ei vi se pare una buna, ca raport kg/inaltime, ea fiind destul de slabuta ca aspect fizic?

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Felicitari! Fetita este foarte bine dezvoltata, probabil a mostenit si de la cineva din membrii familie aceasta gena, pe langa conditiile de mediu si ingrijire bune.

Greutatea si talia fetitei corespund fetitelor in varsta de 3 ani. Daca, mananca bine si nu are nicio suspiciune de boala, daca a fost vazuta periodic de catre medicul de familie, in afara de examenul coproparazitologic si exudatul faringian solicitat la intrarea in colectivitate, nu are rost sa traumatizati copila. Medicul de familie are dreptate.

sabi85
a raspuns acum 7 ani

E chiar foarte bine. Eu am o nepotica care la 5 ani are 17 kg, deci, este foarte bine si sa stii ca asa sunt majoritatea fetitelor firave, micute, dar in parametri foarte normali, analiza obligatorii este doar testul coproparazitologic, dar pentru linistea ta, eu te-as sfatui sa ii faci si o hemoleucograma pentru a depista o eventuala anemie, calciu ionic, calciu total, sideremie, TGO, TGP si cam atat acestea sunt cele mai importante, toate acestea pentru linistea ta si pentru o eventuala anemie sa o tratezi din pripa pentru ca la gradi o va afecta mai tare trezitul de dimineata, mesele pe care le are daca este o gradinita cu program prelungit si se acomodeaza greu. Sunt copii care nu pot manca dimineata chiar cum se trezesc sau poate ea este mai pretentioasa la mancare, iar cea de la gradinita nu este pe placul ei, e bine sa previi decat sa tratezi. O zi buna. Asteptam raspuns daca i-ai facut analize si ce valori au, cum au iesit.

alynutza79
a raspuns acum 7 ani

Nu am probleme cu ea legat de mancare, accepta orice (oricum va merge la 4 ore si va manca acasa) cu mare placere, este foarte inalta cred pt varsta ei, comparand-o cu alti copii de aceeasi varsta. Analize i-am facut la 7 luni, erau toate ok, fierul putin scazut si ulterior administrarii totul in regula. Chestia e ca doctorul de familie nu-mi recomanda analize generale, avand in vedere starea ei buna de sanatate, spunandu-mi ca e destul de traumatizanta luarea de sange. De asemenea, mi-a spus ca in general analizele se fac doar daca un copil e bolnav sau bolnavicios, in general. Voiam si o a doua parere, a unui medic, pentru ca nu tin neaparat sa i le fac. Mersi mult pentru raspuns.

sabi85
a raspuns acum 7 ani

Daca ea se simte bine, nu are rost sa o traumatizati cu luarea de sange dupa cum spune si medicul dvs. Asa este ea nu este bolnavicioasa, nu a avut spitalizari, este bine dispusa si jucausa nu are rost si e cel mai bine ca mananca acasa, dar totusi este bine ca macar la doua luni sa ii faceti o cura cu fier picaturi pentru ca copii duc mereu lipsa de asta datorita cresterii. Va spun din proprie experienta pentru ca asa m-a invatat pediatra mea ca ar fi bine ca la 1 luna jum doua sa ii dau cate 2 saptamani fier ca organismul sa isi faca depozit, iar atunci cand nu este hranit corespunzator sa aiba de unde se hrani. Incercati si asta pentru ca eu si acum bebelusului meu de an ii dau odata la 2 luni cate 10 picaturi de fier cam 10 zile. Nu are ce sa ii faca rau ca din 10 pic, 10 zile, nu are cum sa treaca peste limita maxima a fierului.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/