Cauta

De ce nu vorbeste la 2 ani si 10 luni?

Pruteanu Irina a intrebat pe 27.08.2016

Buna ziua. Ma numesc Pruteanu Irina si am o fetita de 2 ani si 10 luni care spune doar cateva cuvinte.

Primul cuvant a fost tata la 8 luni si apoi mama. Cat a fost bebelusi gangurea, dar nu a progresat mai deloc de atunci spune mama, tata, dada, baba, vava, dar doar cand vrea ea, nu doreste sa ma imite deloc.

Cand avea un an si 8 luni am fost cu ea la psiholog si mi-a zis ca nu are nimic sa nu imi fac griji. Fetita recunoaste animalele, partile corpului, daca ii cer ceva imi aduce, cand vrea ceva ma ia de mana si ma duce imi arata si spune aaa.

Intelege tot doar ca nu vrea sa ma imite, daca o rog sa spuna dupa mine se uita cateva secunde si dupa isi gaseste alta ocupatie.

A fost 3 luni la gradinita si doamna educatoare mi-a zis ca nu are nimic.

Ce ma sfatuiti? Sa merg cu ea iar la doctor? Daca da, la ce specialist?

Multumesc!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Cu rezultatele examinarilor de la medicul pediatru si caracterizarea de la gradinita mergeti la un consul la medicul "NEUROPSIHIATRU'" pentru copii, unde se vor face unele teste, pe langa examinarea de specialitate.

Poate este vorba de timiditate, de abtinere si-si va da drumul in mod exploziv la un moment dat.

La varsta de 12 luni bebele cunoaste partile corpului si chiar le denumeste sau le arata iar la varsta de 2 ani si jumatate, ar trebui sa faca propozitii de 2-3 cuvinte, sa puna unele intrebari (cum, cand, unde).

Sa tina in mana un creion si sa mazgaleasca, sa dea pagina la o carte.

Sanatate si asteptam rezultatul.

Pruteanu Irina
a raspuns acum 4 ani

Multumesc mult pentru raspuns, saptamana asta merg cu ea si la ORL si la Neuropsihiatru.. Stie sa tina in mana, coloreaza pe carte, a invatat sa si picteze, sa lipeasca. Multumesc abia astept sa vad rezultatul.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/