Cauta

De ce baietelul meu de 2 ani si 6 luni nu vorbeste bine?

ALINA a intrebat pe 14.05.2014

Am un baietel de 2 ani si 6 luni si inca nu vorbeste bine, adica nu spune fraze intregi. Tin sa precizez ca s-a nascut in Spania.

A fost de curand la un logoped aici, dar mi-a spun ca nu a putut sa mi-l evalueze bine pentru ca el nu vorbeste spaniola.

Spune multe cuvinte, dar nu o fraza, arata partile corpului, de auzit, ii s-a facut probele ORL si nu are nimic. Daca ar putea cineva sa imi raspunda, va rog!

2 raspunsuri

Pentru a avea o imagine completa a situatie as avea nevoie de cateva informatii suplimentare. Ati mentionat faptul ca baiatul a fost nascut in Spania. Cat timp a stat acolo? In familie s-a vorbit doar o limba? Aceste informatii sunt importante pentru ca bilingvismul poate determina intarzieri in dezvoltarea limbajului. In cazul in care s-a vorbit in mai multe limbi este de preferat ca toate persoanele care interactioneaza cu el sa foloseasca o singura limba.

In al doilea rand: cuvintele sunt legate ( casa alba, masina merge etc)? Cam cate cuvinte poate spune? De asemenea, pentru aceasta perioada este important sa inteleaga cat mai multe lucruri care ii sunt spuse, sa poata respecta diferite instructii.

Pentru a-l motiva in puteti angaja in joculete care sa implice scoaterea de sunete specifice animalelor. si cantecelele pentru copii va pot ajuta. Dumeavoastra cantati o parte si il lasati pe el sa termine versurile mai usoare.

Succes!

alynutza79
a raspuns acum 6 ani

Eu nu mi-as face griji prea mari in locul tau. Am doua cunostinte care au copii de 4, respectiv 3 ani. Cel de 4 ani acum vorbeste perfect, in conditiile in care la 3 ani si jumatate rostea doar cuvinte simple, fara sa lege propozitii.

Cel de 3 ani acum a inceput sa faca scurte propozitii, dar intelege tot.

La gradinita fetiteti mele sunt copii care la 2 ani si jumatate vorbesc perfect si altii, care la 3 ani nu leaga doua cuvinte. Fiecare are ritmul sau de dezvoltare, nu te stresa.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/