Cauta

Daca e depistat cu rahitism la 2 ani si o luna. Este grav? Se mai poate trata?

olga a intrebat pe 13.12.2013

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Desigur ca se poate trata, dar semnele de rahitism puteau fi observate inca din prima parte a primului an de viata.

Nimeni nu a observat conformatia si fontanela anterioara a capului, conformatia toracelui si a sternului, connformatia tibiilor etc.

Fontanela mare trebuia sa se inchida la varsta de 18 luni. Medicul care a avut in evidenta bebele ce a consemnat in fisa lui la examenele periodice.

Nu mentionati daca bebele a primit in toata aceasta perioada Vigantol. Discutati toate aceste aspecte si cu medicul de familie pentru a va preciza dansa acest diagnostic. Puteti reveni oricand cu date complementare - complete.

olga
a raspuns acum 6 ani

Multumim pentru raspuns! In primul an de viata am mers regulat la consultatii, medicul de famile a mentionat ceva ca are semene de rahitism, dar nu era sigura. In primele luni de viata am luat vitamina D3. Fontanela s-a inchis mai devreme de 18 luni. Acum, la 2 ani am fost la un control la pediatru si el mi-a zis ca are ceva la colturele la coaste, torace si mi-am facut griji. Mi-a dat sa facem un tratament cu D-calcin granule o luna dupa care, la primavara din nou sa ii dau. Trebuie sa urmez tratamentul dat de 2 ori pe an cam vreo 2 ani.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/