Cauta

Cum sa introduc fructele in alimentatia copilului de 3 ani?

Evelina a intrebat pe 07.01.2017

Copilul meu de 3 ani nu mananca deloc fructe!
Cum le introduc in alimentatie?

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Inca din primele 2-3 luni de viata, bebelusul ar trebui sa primeasca suc de fructe (aport de vitamine, care ajuta la cresterea imunitatii), iar la 6-7 luni pulpa de fructe bine pasata. Astfel, la varsta de 3 ani, nu ar trebui sa aveti astfel de probleme, caci el ar trebui sa tina singur fructele in mana si sa se serveasca singur. Mai mult decat atat, fiecare copil ar trebui sa primeasca gustari usoare (fructe cu un fainos – de exemplu, biscuiti) fie la orele 10:00-11:00, fie la 16:00-17:00.

Daca fiul dvs. nu vrea sa manance, totusi, fructe, trebuie sa apelati la imaginatie si putina diplomatie: mergeti si cumparati fructele acceptate sau dorite de el, apoi le pregatiti si preparati dupa cum ar vrea copilul (bineinteles, dvs. ii veti propune alternative: coapte sau fie sub forma de suc ori compot etc.). Le spalati si preparati cu ajutorul copilului, apoi il veti lauda pentru sucesul obtinut si le consumati impreuna.

Mai puteti introduce fructele in alimentatia copilului astfel: lasati-l pe cel mic sa aleaga singur cateva fructe, apoi preparati impreuna prajiturele cu acele fructe.

Succes si astept intrebari pentru sfaturi suplimentare !

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/