Cauta

Cum sa dezvat copilul de televizor?

vasilica8613 a intrebat pe 12.01.2015

Buna dimineata mamici,

Ma numesc Vasilica si am un baietel de 2 ani si 10 luni. Am facut greseala de al lasa prea mult timp in fata televizorului, la desene animate, atunci cand stam in casa.

Cum as putea sa il dezvat? Am incercat sa il opresc, dar face crize de plans pana se innegreste si ii vine rau.

Va rog, poate ma puteti ajuta cu ceva sfaturi.

Va multumesc!

2 raspunsuri

Avand in vedere ca sunt inconjurati de tehnologie inca de la varste foarte mici cpiiilor li se pare foarte normal si comod sa se uite foarte mult timp la televizor/telefon/ tableta.

Din pacate acesta pot avea efecte negative destul de importante asa ca este necesar ca perioadele sa fie limitate.

Schimbarea va necesita multa rabdare si atentie din partea dumneavoastra precum si indepartarea "ispitei". Incercati sa tineti televizorul inchis si sa limitati timpul petrecut in camera in care este acesta. Inevitabil isi va aminti si atunci va fi mai greu sa il opriti.

Stabiliti cand se poate uita astfel incat dupa aceea sa urmeze o activitate placuta pentru a face tranzitia fara evenimente placute evitand sa ii arageti atentia asupra limitarii. Ideea principala este sa aiba timpul ocupat.

Mult succes!

mamastietot
a raspuns acum 5 ani

Treptat; nu ii poti interzice copilului deodata sa mai priveasca la televizor. Redu treptat timpul petrecut in fata televizorului, cu cate zece cincisprezece minute zilnic.

Poate ti se pare putin, dar in cateva zile deja se vor vedea imbunatatiri.

Arata-i ca mai sunt si alte activitati minunate care ii pot face placere. Atrage-i atentia asupra jocului, scoate-l din casa, plimba-l, chiar daca asta inseamna sa il duci pana la magazinul din colt si inapoi.

Va trebui sa ii acorzi ceva mai multa atentie decat de obicei, dar sa stii ca merita.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/