Cauta

Copilul meu tresare atat in timpul somnului cat si atunci cand este treaz! Este motiv de ingrijorare?

Florina19 a intrebat pe 15.04.2013

Copilul meu are 2 ani si 9 luni si inca de bebelus tresare. I-am facut numeroase investigatii medicale: testele de eplilepsie au iesit negative, iar in urma RMN-ului medicii nu au gasit nimic neinregula la nivelul creierului.

Care este cauza si cum pot sa il tratez?

Mentionez ca tresaririle sunt atat de puternice incat daca are un obiect in mana ii cade.

3 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

In afara de aceste investigatii imagistice ii puteti face o serie de analize: hemograma, ionograma, calciu total si ionic, magneziu, fosfor, sideremie.

Manifestarile au acelasi caracter de fiecare data? Sunt insotite de alte manifestari sau pozitii ale corpului (ex: flectarea capului)?

Sunt declansate de anumiti stimuli? Sunt si alte persoane in familie care au prezentat manifestari asemanatoare in copilarie?

Ar putea fi manifestari nesemnificative clinic care dispar cu varsta, au de regula agregare familiala si sunt mai frecvente la baieti.

Pe de alta parte fiti atenta si la eventualele evenimente care pot avea un impact puternic asupra copilului: atmosfera tensionata in familie, desene animate/filme/jocuri cu scene impresionante, etc.

Florina19
a raspuns acum 7 ani

Copilul tresare la fel de fiecare data si tresaririle sunt mai frecvente atunci cand este obosit.

In familie nu stim sa fie alte cazuri asemanatoare. Copilul nu se uita aproape deloc la televizor, prefera sa se joace cu copii pe afara.

Nu stiu daca are sau nu legatura cu aceste tresariri, dar copilul a inceput sa mearga destul de tarziu (1 an si 8 luni) iar acum avem probleme cu vorbitul.

Intelege tot, dar nu vrea sau nu poate sa vorbeasca. Spune in jur de 55 de cuvinte, dar nu face propozitii.

Duliga Elena
a raspuns acum 4 ani

Buna ziua. Se pare ca ati mers pe drumul meu inaintea mea. Ma intreb daca pot sa va contactez pentru intrebari. Am aceleasi probleme cu fetita mea.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/