Cauta

Ce pot face sa imi ajut copilul cu autism?

Miclau Doriana a intrebat pe 04.01.2016

Buna seara,ma numesc Doriana Miclau si sunt din Timisoara. In urma cu cateva luni, mai exact in mai 2015 am aflat ca baietelul meu in varsta de 2 ani si 9 luni sufera de autism.

Va implor sa ma sfatuiti ce sa fac ca sunt disperata. Suntem din noiembrie inscrisi la un centru Speranta se numeste, o ora pe saptamana, si cred ca nu o sa fac nimic cu el asa putin.

Va rog indrumati-ma ce sa fac. Copilul nu vorbeste, nu intelege nimic din ce ii spun sau ii cer. Am auzit de Aba, dar nu ne permitem,nu avem atatia bani, nu stiu ce sa fac. Va rog ajutati-ma!

1 raspunsuri

Buna ziua!

Este adevarat ca este nevoie de o interventie constanta si de lunga durata pentru a se obtine rezultate. Avand in vedere costurile ridicate este destul de dificil pentru familii.

Puteti sa rugati persoanele de la centru sa filmeze sedintele si sa vedeti ce se lucreaza si sa lucrati dumneavoastra cu el. Este dificil pentru parinti, dar se poate!

Exista si posibilitatea sa luati legatura cu o asociatie prin intermediul careia sa va fie redirectionati acei 2% de catre angajati si firme. Si fie faceti terapie de banii aceia fie va deconteaza terapia facuta cu alt terapeut.

Incercati sa cautati informatii pe Internet despre cum se aplica terapia si ce presupune. Incetul cu incetul veti acumula cunostinte. Incercati sa intrati si in grupurile de pe internet dedicate autismului. Si acolo puteti afla lucruri utile.

Mult succes!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/