Cauta

Ce ma sfatuiti sa fac?

sorinstenic a intrebat pe 15.09.2014

Am o fetita de 2 ani si 6 luni, doarme alaturi de noi in fiecare noapte, uneori se trezeste noaptea plangand (tipete/urlete) de cred ca trezeste toti vecinii, parca nici nu ne aude, o tinem in brate, o mangaiem, ne plimbam in brate cu ea prin toata casa si pana la urma se linisteste singura dupa circa 15-25 minute, va rog sa ne ajutati! Va multumim si asteptam sfatul dumneavoastra!

1 raspunsuri

In cazul acestor treziri bruste putem vorbi despre doua posibile cauze: cosmaruri sau pavor nocturn ( teroare nocturna.

Diferente constand in momentul aparitiei lor in raport cu momentul in care a adormit ( teroarea nocturna apare in prima parte a somnului iar cosmarurile spre dimineata) si constientizarea intamplarii ( cosmarul este tinut minte si poate fi povestit chiar daca nu in totalitate).

Puteti sa va jucati impreuna cu papusile si sa le culcati si sa incercati sa ii observati comportamentul.

E posibil sa isi trasfere probleme si puteti cauta solutii impreuna cu ea pentru "problema papusii".

De asemenea, puteti sa o atrageti in povestirea unei intamplari despre "o fetita ( cu caracteristici apropiate de ale ei) si care intr-o seara s-a dus la culcare dar..." si o lasati sa continue. Obiectivul este sa isi explice propria suferinta.

In cazul in care nu isi aminteste si constatati ca aceste momente apar in prima parte a somnului incercati sa nu o treziti si sa incercati sa o linistiti vorbindu-i.

Pentru mai multe informatii incercati sa consultati un neurolog.

Spor!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/