Cauta

Care e urmatorul pas in tratarea infectiei urinare daca dupa tratamentul cu cefadroxil, urmatoarele analize arata ca infectia e rezistenta la acesta?

adriana a intrebat pe 02.01.2013

In urma cu aproximativ o luna i-am facut baietelului meu in varsta de 2 ani o urocultura care a iesit pozitiva, iar infectia cu e coli era sensibila la Cefadroxil, cu care s-a urmat un tratament, mai exact cu Cexil, insa la urmatoarele analize de dupa tratament a iesit din nou infectia cu e coli, dar de data asta rezistent la Cefadroxil si la toata gama de cefalosporine, si sensibil la olfoxacin, norfloxacin. Ce e de facut, e posibil asa ceva? Sa fie ceva in neregula cu analizele?

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Discutati cu medicul pediatru, deoarece undeva ceva nu pare in ordine. Este stiut ca asemenea situatii la baieti sunt mult mai rare. Deci ori este vorba de o recoltate incorecta a urinei, ori lipsa de toaleta a preputului inainte de recoltare sau de manipulare a produsului recolat, inainte de insamantare pe mediul de cultura. Tratamentul se face numai cu medicamentul la care germenii sunt sensibili. Repetati urocultura in conditii de igiena corecta si in recipient steril.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/