Cauta

Cand trebuie sa apelam la psiholog?

Elena a intrebat pe 26.09.2013

Copilul meu are 2 ani si 8 luni. Plange, tipa, urla, se tavaleste cand il duc la gradinita dimineata, apoi se linisteste. La gradi, nu mai are nimic, se joaca cu copii, doarme, are un comportament normal. Sa il duc la psiholog sau nu? Este cazul sa apelam la ajutor specializat? Va multumesc!

2 raspunsuri

Psiholog.Otilia.Stan
a raspuns acum 7 ani

Elena, data fiind varsta copilului tau cred ca este primul sau an de gradinita. Are nevoie de putin timp in care sa se obisnuiasca cu noul program, noul mediu social. Incearca sa vorbesti mai mult cu el, sa ii evidentiezi cat de frumos e la gradinita (se joaca cu alti copii, deseneaza, coloreaza) si poate cel mai important este ca de fiecare data sa il asiguri ca vei veni sa il iei acasa atunci cand "mami se intoarce de la serviciu".

Vizita la psiholog nu trebuie privita ca o ultima solutie in situatii de criza. Un psiholog va poate ajuta sa modificati anumite comportamente, poate monitoriza evolutia copilului si va poate ghida pentru a-i usura procesul de adaptare.

Nu uitati ca separarea de parinti si integrarea intr-un nou mediu social pot fi dificile pentru unii copii.

Daca aceleasi probleme persista si in urmatoarele 2-3 saptamani (dupa prima luna de gradinita) un ajutor din partea unui specialist ar fi binevenit.

Elena
a raspuns acum 7 ani

Multumesc mult pentru raspuns! Da, este in primul an la gradinita. Noi l-am pregatit din timp, l-am dus sa vada gradinita, am mai stat cu el la grady, cate o ora, pana sa inceapa anul scolar. El este foarte atasat de mine si de aceea ii este greu dimineata, ca nu doreste sa plec de langa el.

El este un copil cuminte, linistit, ascultator, nu avem niciun fel de problema cu el. Singurul comportament care ma sperie este acesta..de dimineata, cand efectiv are crizele acestea. Astazi, a plans, doar atat, nu a facut nicio criza.

O sa tin cont de sfaturile dumneavoastra si tinem legatura!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/