Cauta

Buna ziua, ce as putea sa-i dau fetitei noastre de 2 ani si 10 luni care tuseste scurt si sec?

Stoica Daniela a intrebat pe 02.04.2015

Buna ziua, fetita noastra are 2 ani si 10 luni si merge la gradinita. Raceste cam o data pe luna, usor. Aseara a tusit putin, peste noapte nu a tusit deloc iar astazi tuseste mai des, scurt si sec. Pentru tuse pediatra noastra ne recomanda mereu spray cu Ventolin si Flixotide. Este ok? Ce altceva as putea sa-i dau, ca nu as mai vrea sa folosim aceste sprayuri. Va multumesc

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Tratamentul pe care-l primeste din partea medicului pediatru este corespunzator si se administreaza pentru asemenea simptome cand se suspecteaza o cauza alergica - la aerul rece, la praf, fum si alte diverse alergene care evolueaza sporadic si de obicei afebril.

Daca in camera de locuit a fetitei nu aveti vase cu apa rece pe calorifere sau pe sursa de incalzire, care sa asigure un aer umidificat - caci aerul uscat irita mucoasa rinofaringiana si determina tusea de iritatie-uscata pot apare asemenea situatii.

Verificati aceste situatii si stati de vorba cu medicul pediatru de familie, care cunoaste si poate examina oricand fetita, atat in colectivitate cat si la domiciliu.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/